FrontCore logo
Blikkfanger

Syv effektive kampanjeidéer: Hvordan selge kurs til tidligere deltakere

av | mar 11, 2019 | Blogg, Hvordan få flere deltakere

Fallgruver på vei til suksess

En vellykket kursgjennomføring er ønskescenarioet både for deg og for kursdeltakerne dine.

Og det beste er: Suksess i klasserommet gir deg muligheten til å få kursdeltakerne tilbake – igjen og igjen og igjen.

Å få tidligere deltakere tilbake er både lojalitetsbyggende og mye billigere enn å finne nye deltakere. Det koster deg faktisk fem ganger så mye å lete etter nye kunder istedenfor å beholde en eksisterende.

Dessuten er sannsynligheten for å få til salg hos en tidligere eller eksisterende kunde betydelig høyere enn det er for å oppnå salg hos et menneske som ikke kjenner til deg fra før av.

Likevel har mange kursvirksomheter en tendens til å fokusere mer på å skaffe seg nye kunder.

Den fellen trenger ikke du å gå i.

Her har du syv idéer til hvordan du kan fylle opp kursene dine ved hjelp av dine tidligere deltakere.

117 eksempelspørsmål

& best practice

-  117 eksempelspørsmål i ulike kategorier

-  Hvordan oppnå høy responsrate

-  Hvordan få tilbakemeldinger av høy kvalitet

-  Hvordan effektivt samle inn evalueringer

1. Selg neste kurs underveis i nåværende kurs

En kursgjennomføring er en ypperlig mulighet for å få solgt dine neste kurs. Ikke bare vet du at menneskene som befinner seg på kurset ditt allerede har bestemt seg for at du er en kurstilbyder det er verdt å legge igjen penger hos, men du vet hva de er interessert i og du har deres fulle oppmerksomhet.

Så hvordan går du fram når du ønsker å promotere et kurs underveis i et annet?

Det første du bør gjøre er la deltakerne få en god smakebit av kurset de nå deltar på, slik at de får lyst på mer. La dem selv erfare at du vet hva du snakker om og at kursene du leverer er av god kvalitet.

Et godt tidspunkt å bringe et kommende kurs på banen, er i forkant av en pause underveis i kurset. Få opp informasjon om det kommende kurset ditt på lerretet og fortell om det kommende kurset og hvorfor det er relevant for publikummet ditt.

Da jeg skrev blogginnlegget 92 kraftfulle ord som hjelper deg med å selge kursene dine, nevnte jeg at mennesker har en tendens til å tillegge noe høyere verdi dersom de oppfatter det som eksklusivt og/eller det er en sjanse for at de vil gå glipp av det. Dette kan du benytte deg av ved å dele ut en unik rabattkode til deltakerne dine som utgår i løpet av kursdagen.

La informasjonen stå oppe underveis i pausen, slik at deltakerne kan benytte pausen til å melde seg på det andre kurset ditt. Sørg for at du har et mobilvennlig påmeldingsskjema som gjør det enkelt for deltakerne dine å melde seg på fra mobiltelefonen.

Når du runder av kurset, bør du minne deltakerne på muligheten for å melde seg på ditt neste kurs og at rabattkoden utløpet av dagen. Send dem gjerne en direktelink til påmeldingsskjemaet ditt på melding eller e-post også. Gjør det enkelt for dem å melde seg på.

Mail for å få tidligere deltakere tilbake

Konvertér dine tidligere deltakere en gang til med en mailutsendelse i etterkant av kursgjennomføringen der du minner dem på din neste kursgjennomføring.

 

2. Følg opp deltakere med en spørreundersøkelse

Tilbakemeldinger fra deltakerne dine er en viktig ressurs når du ønsker at de skal komme tilbake til deg.

Sender du ut en spørreundersøkelse i etterkant av et kurs, får du høre rett fra kilden hva som gjorde kurset ditt vellykket og hva som kan forbedres. Dette er tilbakemelding som du kan bruke både når du planlegger neste kursgjennomføring og når du ønsker å markedsføre deg for de tidligere deltakerne dine.

Når du så skal promotere ditt neste kurs, kan du bruke både de positive tilbakemeldingene fra forrige kurs, samt fortelle om forbedringene du har gjort siden sist.

La oss si at du får tilbakemelding om at deltakerne gjerne skulle ha mottatt en oversiktlig agenda i forkant av kurset. Fortell dem nå at agenda vil bli sendt ut i forkant av kursgjennomføringen.

Deltakerne vil dermed oppleve at de har blitt hørt og setter pris på at du har gjort forbedringer for å tilfredsstille dem. Da øker også sjansen for at de vil delta på en av dine kommende kursgjennomføringer.

Nå tenker du kanskje at det høres ut tidkrevende ut å sende ut slike undersøkelser. Men det trenger faktisk ikke å ta mye tid.

En spørreundersøkelse kan du enkelt lage med gratisverktøyer som SurveyMonkey eller FreeOnlineSurveys. Benytter du deg av en kursadministrativ løsning med mulighet for å opprette rutineutsendelser, kan du enkelt sette opp automatiske rutineutsendelser som sender ut undersøkelsen til deltakerne dine automatisk etter kursgjennomføring. Enkelt og greit!

Send ut rutineutsendelse for kurs

Slik kan en rutineutsendelse enkelt settes opp i FrontCore.

 

3. Kjør kampanjer på relevante kurs

Dette sier kanskje seg selv, men jeg nevner det likevel. Det at en deltaker har deltatt på et kurs i personlig utvikling betyr ikke at vedkommende har interesse for et stillaskurs.

Nå er det sjeldent at en kurstilbyder tilbyr så stor variasjon av kurstyper, men du skjønner tegningen.

Sørg for at du oppfordrer tidligere deltakere til å delta på andre kurs som faktisk er relevante for dem.

Har de deltatt på et nybegynnerkurs, vil det være naturlig å følge opp med å tilby dem et kurs for viderekommende.

Har de deltatt på et innføringskurs i presentasjonsteknikk, så vil de også kunne være interessert i et kurs i storytelling.

Poenget er: Promoter riktig kurs for riktig tidligere deltaker.

Bli synlig for din målgruppe

«I vårt arbeid for å nå kundene er FrontCore en svært viktig samarbeidspartner. Vår erfaring med FrontCore er de aller beste.​»

Tom Solstad

Økonomi- og administrasjonssjef , AOF Norge

4. Opprett remarketing-kampanjer

Har du noen gang opplevd at det plutselig dukker opp reklame overalt for et selskap som du nettopp har besøkt hjemmesiden til?

Dette kalles remarketing eller retargeting, og er noe du også bør benytte deg av.

Kjører du slike kampanjer basert på hvem som har vært inne på nettsiden din, vil du sannsynligvis nå ut til mange nye mennesker. Ønsker du å spisse kampanjene dine mot tidligere deltakere, bør du kjøre e-post-liste remarketing/retargeting.

Gjennom e-post-liste remarketing/retargeting kan du kjøre meget målrettet annonsering mot e-postadressene til dine tidligere deltakere gjennom blant annet Google, Facebook og LinkedIn.

Margot da Cunha fra WordStream har skrevet et blogginnlegg om hvordan du kan gjøre remarketing på Facebook som er verdt å lese dersom du ikke har gjort dette tidligere.

Ønsker du å teste Google Ads for remarketing? Da har Dennis Doubovski, grunnleggeren av AdWords Robot, en steg-for-steg guide til deg her.

Og er LinkedIn en mer relevant plattform for deg, bør du lese Alexandra Rynne fra Social Media Examiner sin artikkel om retargeting på LinkedIn.

 

5. Belønn dine tidligere deltakere

Gjør det attraktiv for dine tidligere å delta på kursene dine ved å belønne dem for tidligere deltakelse.

Det finnes to enkle måter å gjøre dette på:

  1. Vi har allerede vært inne på at mennesker liker ting som er eksklusivt. La dine tidligere deltakere melde seg på kurset ditt før alle andre.

Hent fram e-post-listen din med tidligere deltakere og send dem en invitasjon før du inviterer noen andre og gjør det tydelig at invitasjonen er eksklusiv.

Du bør faktisk få fram eksklusiviteten allerede i emne-feltet på e-posten du sender ut. Ifølge Worldata Email Usage Study Q4 2010, vil ordet «Eksklusiv» i emnefeltet generere en ekstra open rate på hele 24%. Tallet er vel og merke fra 2010, men det er likevel ikke til å kimse av!

  1. Gi dem en unik rabattkode som bare er for dine tidligere deltakere. Dette vil gi dem et ekstra dytt i riktig retning. NB: Pass på at du benytter deg av påmeldingsskjemaer som gjør det mulig å benytte seg av kampanjekoder. Det skal ikke være strevsomt å benytte en rabattkode.
Kampanjekode ved påmelding

Slik kan et påmeldingsskjema med mulighet for å bruke kampanjekode se ut. Dette er laget i FrontCore.

 

6. Henvend deg på riktig tidspunkt

Vær strategisk med valg av tidspunkt for når du forsøker å selge nye kurs til tidligere deltakere.

Her er det en rekke tidspunkter som kan være aktuelt for å kontakte tidligere deltakere:

I etterkant av en kursgjennomføringen er du fortsatt i deltakerens top of mind, og deltakeren husker klart og tydelig hvilken verdi du har levert til han eller henne. Dette er definitivt en gyllent mulighet til å oppfordre deltakeren til å melde seg på ett av dine kommende kurs.

Når det nærmer seg ny kursgjennomføring som er relevant for noen av dine tidligere deltakere, bør du definitivt benytte muligheten til å invitere disse. Har du allerede benyttet deg at tipset i punkt 1: Selg neste kurs underveis i nåværende kurs, vil dette fungere effektivt som en påminnelse for å sende inn en påmelding.

Når en sertifisering utgår eller ny kompetanse er påkrevd. Dette gjelder f.eks sikkerhetsopplæring som må gjentas med jevne mellomrom, sertifiseringer som utgår etter et visst antall år eller når nytt lovverk eller fornyelse av programvare krever ny opplæring. Dette er gode tidspunkter å nå ut til tidligere deltakere for å tilby opplæringen du vet at de nå trenger.

Rabattkode når sertifisering utløper

Slik kan du minne dine tidligere deltakere på at du kan hjelpe dem med ny sertifisering. Slike utsendelser kan du enkelt sette opp dersom du bruker en kursadministrativ løsning med rutineutsendelser.

 

7. Henvend deg til dine tidligere deltakeres kontakter

Word of mouth, også kjent som jungeltelegrafen for mange, er et velkjent fenomen.

Det er lov å håpe at dine tidligere deltakere vil snakke positivt om deg og kursene dine uoppfordret til andre – men det finnes noe som er enda mer effektivt: Å oppfordre dem til å gjøre det.

Dette kan gjøres på flere ulike måter, noen enklere enn andre.

En enkel, men effektiv variant, er å sette opp en rutineutsendelse som går ut i etterkant av et kurs. I denne utsendelsen kan du oppfordre deltakerne til å dele en påmeldingslink til noen de tror kunne tenke seg å delta på kurset ditt. Få dem til å føle at de gjør vennen sin eller kollegaen sin en tjeneste ved å dele linken med dem. La tonen i utsendelsen være: «Hvis du likte dette kurset kjenner du antakeligvis noen andre som også vil like det»-ish.

En annen variant du kan teste ut, er å tilby en rabatt på neste kurs dersom deltakeren tar med seg en venn, kollega eller familiemedlem. Da sørger du for å bygge opp kundelojaliteten med dine eksisterende kunder samtidig som du rekrutterer nye. Vinn-vinn.

 

Men til syvende og sist…

Så er det kvaliteten på leveransen din som er avgjørende for om noen velger å komme tilbake og delta på et nytt kurs hos deg.

Arrangerer du et dårlig kurs, har du andre ting du må tenke på før du begynner å forsøke å få deltakerne til å komme tilbake.

Tipsene ovenfor er utformet for å bygge oppunder suksessen til kursene dine, slik at deltakerne kommer tilbake igjen og igjen og igjen.

Har du allerede testet noen av disse fremgangsmåtene? Del gjerne resultatet ditt i kommentarfeltet!

117 eksempelspørsmål

& best practice

-  117 eksempelspørsmål i ulike kategorier

-  Hvordan oppnå høy responsrate

-  Hvordan få tilbakemeldinger av høy kvalitet

-  Hvordan effektivt samle inn evalueringer

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 3700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få inn flere og bedre kursevalueringer

Tjenester

Eline Hagene

Eline Hagene

Senior Marketing Manager

Relaterte artikler

Hvordan gjøre nettsiden din til en deltakermagnet

Din nettside er ansiktet utad for din kursbedrift! Derfor er det viktig å optimalisere denne så den gir potensielle deltakere best mulig inntrykk av bedriften. I dette innlegget skal jeg gi deg noen tips til hvordan du kan gjøre nettsiden din til en deltakermagnet...

les mer

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *